En badtermometer är en vattentät, ofta flytande termometer med antingen en digital eller analog display som låter dig veta när ditt barns badvatten är den idealiska temperaturen (cirka 95 till 101 grader F).

De är gjorda av barnsäkra och badsäkra material och är i allmänhet utformade för att göra badtiden roligare (många ser ut som fantastiska badleksaker).

Eftersom de är vattentäta är de tänkta att användas i badet. Jag skulle dock vara försiktig med att använda dem i speciella bad, som ett kolloidalt havregrynsbad. Håll dig till vatten, vänner!

Få rätt badtemperatur

Av erfarenhet är barns hud känslig. De är mer benägna att få hudåkommor som eksem och klåda, och det är förvånansvärt lätt att göra ett bad som känns okej för mamma och pappa, men som känns obehagligt varmt för din lilla. På så sätt är det en del av badrumssäkerheten.

Samtidigt är det viktigt att din lilla är tillräckligt varm – frossande bebisar eller småbarn är inte kul för någon.

Att få rätt vattentemperatur är lite av en Goldilocks and the Three Bears-situation: inte för varmt, inte för kallt, helt rätt.

Badtermometer är ett billigt sätt att öka säkerhetsstandarden och minska stressen vid badtid

Nu när vi använder en badtermometer för varje bad känner jag mig lite dum för att jag inte köpte en tidigare.

De är super bekväma.

Precis som att ha en badkranskåpa för att skydda mot bulor i huvudet minskar vår stress när vi badar, så gör det att ha en badtermometer för bad.

Det är mycket mindre stressande nu när vi inte längre behöver oroa oss för temperaturen på vattnet. Eftersom vi vet att det kommer att vara perfekt innan vi låter vårt barn få det, är vi mer säkra i början av badtiden.

Hej, Enklare påfyllningar

När du har fått barn är baden ganska korta, så du behöver inte oroa dig för att fylla på badvatten.

Men med vår 2-åring förvandlas badtiden ofta till ett maratonspel, komplett med bubblor, såpdeg och badfärg. Och så finns det förstås mycket hårtvätt (som inkluderar schampo och balsam i vårt hus), hårborstning och hårborttagning och sköljning!

I dessa fall börjar vi med en perfekt temperatur, men vi måste fylla på badet med jämna mellanrum med varmt vatten (men inte för varmt), för att undvika att hon blir kall.

Återigen är badtermometern super hjälpsam för att få rätt temperatur varje gång.

Det säkerställer att vi inte tillsätter för mycket varmt vatten under påfyllningarna.

Och det tar temperaturavläsningar under hela badtiden, så vi vet när det är dags att återuppta med lite varmare vatten.

Typer av termometrar för bad

Det finns några olika stilar av termometrar på marknaden, som oftast faller inom någon av följande kategorier:

  • Flytande badleksak: Dessa har dubbla syften och är vanligtvis formade som ett djur och har antingen en digital display med exakt temperaturavläsning eller ett färgskiftande område som indikerar när vattnet är för varmt. Även om de flyter, är de också nedsänkbara och vattentäta. Även om de ser ut som leksaker kräver de speciell skötsel och rengöring, och du kan inte bara kasta dem i diskmaskinen med dina andra badleksaker.
  • Bad- och rumstermometer: Den här stilen fungerar dubbelt och fungerar i badkaret, men även i ditt barns rum. Detta kan vara till stor hjälp under säsongsväxlingar, när du försöker ta reda på hur många lager och vad du ska klä barnet i på natten för att inte vara för varmt, inte för kallt.
  • Temperaturfärgskiftande badmatta: Tidigare har jag sett halkfria badmattor som ändrar färg när vattnet blir för varmt. Men jag kan för närvarande inte hitta några tillgängliga online.
  • Digital vs. analog: De flesta (men inte alla) termometrar av badleksaksstil kräver batterier och använder en digital skärm för att visa temperaturen.

Andra faktorer att tanka på

Även om stil är viktigt, bör funktion och säkerhet vara den viktigaste faktorn för ditt beslut. Här är några tips och punkter att tänka på när du ska välja mellan olika badtermometrar.

  • Icke-giftiga material: Nuförtiden är de flesta föräldrar bekanta med att köpa BPA-fria produkter, men helst kommer du också att leta efter en som är gjord av supersäkra material, såsom plast av livsmedelskvalitet. Om möjligt föreslår jag att du undviker produkter tillverkade av PVC (som kan innehålla ftalater) och ABS.
  • Temperaturdisplay: Du vill ha en som är lätt att läsa! Medan de flesta använder en digital display som är lätt att läsa på ett ögonkast, finns det några bra analoga termometrar också (dvs. Nuk) som fortfarande är ganska enkla att avgöra om badet är för varmt eller inte.
  • Kontinuerlig avläsning: De bästa termometrarna för badkar gör en kontinuerlig avläsning medan din lilla är i badkaret, snarare än att ta en avläsning i början och sedan gå in i standby-läge. Detta är användbart för längre bad, så att du kan vara säker på att vattnet inte kyls ner för mycket med tiden.
  • Temperaturlarm: I mina ögon är det här trevligt att ha, inte ett behov att ha. Termometrar med temperaturlarm låter dig veta när vattnet kommer för långt från den idealiska temperaturen.
  • Fahrenheit vs. Celsius: För vissa av termometrarna nedan visar de bara fahrenheit eller celsius, medan vissa visar båda. Om du har en stark preferens, dubbelkolla!
admin Hemmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *